Home > No Sound > Audio Gone After Installing ASUS Graphics Card.

Audio Gone After Installing ASUS Graphics Card.

Contents

even a simple problem like this is an annoying disruption. I will warn you though that the realtek drivers install is about as long as installing Windows. That way you have sound over hdmi on the video card. Every time I try to upgrade to a new version, audio disappears, so I'm stuck with an old Realtek version, if I want audio in my laptop… What a shame. http://magicnewspaper.com/no-sound/no-sound-after-installing-new-graphics-card.html

Reply Gurpreet Singh says: November 1, 2016 at pm4:02 yes i really like this site.From last i was tried to solve audio problem.But,at last i found this site and it is I uninstalled AMD HD Audio completely and it has not reinstalled so far. All Rights Reserved Tom's Hardware Guide ™ Ad choices Articles & News Forum Graphics & Displays CPU Components Motherboards Games Storage Overclocking Tutorials All categories Chart For IT Pros Get Can you believe that crap? http://www.tomshardware.com/answers/id-1840104/sound-graphics-card-installation.html

No Sound After Installing New Graphics Card

But, my issue is only a loss of sound if I come out of sleep or hibernate on fresh install windows 10 on a brand new high end gaming rig. Reply Curmudgeon says: August 5, 2016 at pm12:50 Thanks for fixing my issue! I know that, logically, that doesn't make sense, because simply rebooting the PC without going into BIOS should accomplish that… but the fact is it didn't, because before going into BIOS After deleting the old card's drivers, installing the new card and its corresponding drivers, my computer had switched to HDMI audio and the onboard audio wasn't even showing up in the

Also, it wasn't anything that could be resolved either through control panel ( Windows' or NVIDIA's ), and wasn't something trivial like a volume set to zero, a muted setting, or an unplugged But every time I tried I tried reinstalling drivers sound etc followed all directions on help pages to no avail. I have no idea what to try next.Also, not sure if this helps, but there is slight static coming from the speakers. Nvidia High Definition Audio No Sound kodyparkerOct 15, 2013, 1:30 PM JOHNN93 said: see if there is a option in the nvidia controll pannel if not unistall drivers remove grphics card re intall other graphics card .uninstall

updating windows manually (same, it says has been updated) 5. No Sound After Installing Nvidia Graphics Card GuccizBudAug 3, 2014, 1:38 AM On February 6, 2014 11:39:33 AM, mesaritism wrote:                                     For anyone that this solution didn't work please take a look at your BIOS settings.                                    I have a dell T5400 New Version of Driver Easy 5.1.5 Released! http://www.tomshardware.com/answers/id-1971213/sound-longer-working-installing-graphics-card.html Thanks a bunch, looked all over the web for solution and voila here is the fix!

On the last step I found only 2 choices: 2 channel 16 bit 44100H3 and another with pretty much the same description. Nvidia Hdmi Audio Not Working Reply nin_007 says: January 16, 2017 at am1:33 Wow, thanks, was looking for a solution for sooo long. Watch Queue Queue __count__/__total__ Find out whyClose no sound after installing a new graphics card abdelrahman khaled SubscribeSubscribedUnsubscribe1010 Loading... Browse other questions tagged 10.10 hardware sound graphics hdmi or ask your own question.

No Sound After Installing Nvidia Graphics Card

I've ran Update Manager and the Additional Drivers utility which installed the latest Nvida driver. Switching the Integrated Audio from "Auto" to "On" bypasses the whole auto-detection snafu, and will allow one's computer to boot up and detect devices plugged into its on board analog ports. No Sound After Installing New Graphics Card What did work (as mentioned previously) was adjusting a BIOS setting. No Sound After Nvidia Driver Update All is good now.

So I decided to try something else beforehand. http://magicnewspaper.com/no-sound/no-audio-asus-mobo-and-ati-gpu.html Dom_79Jan 9, 2014, 4:58 PM jenkins08 said: How do I do the first step? Realtek or speakers should be an option . If you are able to do this and it doesn't work, try re-installing the drivers for the on-board audio (sound card if you have one installed).-Wolf sends So I did all No Sound After Installing Graphics Card Windows 10

Reboot, it plays and within a minutes the speaker audio stops. Reply Zoheb Sayed says: October 22, 2016 at pm9:32 I am unable to see any speakers icon under playback devices..kindly suggest. This computer's default setting is "Auto". official site CPU no Sound after installing Graphic Card [Please Help] CPU no Sound after installing Graphic Card [Please Help] Tom's Hardware Around the World Tom's Hardware Around the World Denmark Norway Finland

Reply Aman Pateriya says: January 11, 2017 at pm7:43 Thnx.. Nvidia Hdmi No Sound If you believe this post is offensive or violates the CNET Forums' Usage policies, you can report it below (this will not automatically remove the post). Thanks windows.

Please help, thank you. 8 answers Last reply May 30, 2016 Best Answer Jan 11, 2014 More about sound longer working installing graphics card Dom_79Jan 9, 2014, 5:22 AM Make sure

Flag Permalink This was helpful (0) Collapse - Thanks but by MichaelMeow / November 3, 2015 2:31 PM PST In reply to: Or test it in some other PC, OS? Proffitt Forum moderator / November 3, 2015 5:05 PM PST In reply to: Maybe you expect Genies It's likely to be a hardware issue which I've used the usual Live OS kodyparkerOct 15, 2013, 2:35 PM Unolocogringo said: This panel shows all available sound devices. Nvidia Hdmi Audio Not Plugged In I have uninstalled and downloaded and re-installed the driver, and still nothing.

nomsSep 20, 2016, 8:59 PM MisturE said: I too encountered a similar problem when I upgraded my Dell Precision T7400's 256MB NVIDIA Quadro FX570 card to an EVGA 2GB (GDDR5) GeForceGT730 Click Advanced tab. MisturEMay 10, 2016, 12:12 AM I too encountered a similar problem when I upgraded my Dell Precision T7400's 256MB NVIDIA Quadro FX570 card to an EVGA 2GB (GDDR5) GeForceGT730 card. look at this site Nvidia had turned off my mobo audio card with no way provided to turn it back on, but this did the trick gweemposeMar 29, 2016, 11:20 PM mesaritism said: For anyone

Loading... If you click under it and choose a category, you lose a lot of your volume again… just set it yourself, is my advice! PC is on a surround sound system and no bass would come out…now al is good. Did uninstalling the AMD HD audio work?

Sound restored. Alex_128Jan 4, 2016, 5:31 PM I upgraded from an AMD to the Nvidia GTX 960 with the same problem. Realtek or speakers should be an option . I have a dell T5400 work station and I had to set the on-board sound device to ON through BIOS for it to work properlyafter installing a new graphics card peteramdFeb